top of page
  • Instagram Hadisa
PHOTO-2023-02-06-21-08-27 4.jpg

16 februari 2023 -- HLN 

Vanaf morgen kan je op HLN kijken naar de nieuwe HLN Original ‘Extreme Huizen’. In de videoreeks trekt vastgoedexperte Hadisa Suleyman de komende vijf weken door Vlaanderen en gaat op zoek naar de meest bijzondere woningen die er te vinden zijn. Van een luxueuze villa die je eerder in Dubai of Ibiza verwacht tot een huis van stro: “Dit soort huizen kom ik als makelaar ook niet vaak tegen in het dagelijkse leven.” 

hln.png
IMG_4046.JPG

In de eerste aflevering van de tweede reeks trekken we naar Heusden-Zolder waar de bijzondere dokterswoning van Mathieu en Céline ligt. De twee tachtigers wonen al meer dan vijftig jaar in hun ‘sprookjeshuis’ dat volledig bestaat uit gerecycleerd materiaal. “De steubalken komen uit een kasteel, de dakpannen van een oude hoeve die zo'n vijftig jaar geleden werd afgebroken”, vertelt huisdokter op rust Mathieu (83) in de HLN Original ‘Extreme Huizen’. Op het dak liggen zelfs 23 cockpitkoepels van afgedankte straaljagers die dienen als ramen.

Foto.jpg

Nieuwe afleveringen

HLN Originals Extreme woningen

IMG_5486.png

In de laatste aflevering trekken we naar het duurste appartement dat momenteel te koop staat aan de Belgische kust: een riante duplex vlak naast het casino in Knokke-Heist. Het zicht en het appartement zijn top, maar je krijgt geen decadente luxe”

IMG_5369.png

In het Nederlandse Biesbosch staat Cabin ANNA, een volledig uitschuifbaar en verplaatsbaar huis dat je koopt als bouwpakket. Je zet de woning neer waar je wil en waar het toegelaten is. Bij helder weer kan je er zelfs onder de blote sterrenhemel slapen.

Vandaag staat dus volledig in het teken van één worden met de natuur 🍃🌿 

unnamed-3.jpg

In de derde aflevering bezoeken we een woning die je op het eerste gezicht enkel in Bokrijk zou vinden: een huis van stro. Maar niets is minder waar. Eigenaar Matthias bouwde zijn eigen huis zo’n tien jaar geleden in Heist-op-den-Berg en gebruikte stro en leem als hoofdmaterialen. Het resultaat? Een energieneutrale woning, afgesloten van het gas- en waternet, waarop hij jaarlijks ook nog winst maakt: “Ik ervaar de energiecrisis niet, behalve met de benzine van de auto”.

Cuba vibes for a day 🇨🇺🌴

Stro_feed foto.png

In de tweede aflevering van de HLN Original ‘Extreme Huizen’ trekt vastgoedexperte Hadisa Suleyman naar de watertoren in Steenokkerzeel, vlak naast de luchthaven van Zaventem.
De monumentale toren is helemaal gerenoveerd tot een extreme luxewoning en doet vandaag dienst als B&B. Eigenaars Ferdi en Valérie geven Hadisa een rondleiding en tonen haar de verrassende troef van deze woning: een dakterras met 360°-view waarrond de vliegtuigen cirkelen die landen op Brussels Airport. 

Watert.jpeg
Villa_feed foto.png

De komende weken neem ik jullie samen met HLN mee naar een paar bijzondere woningen in Vlaanderen.

We starten de eerste aflevering in een prachtige villa in Maasmechelen. 

 

"Zalig huis, maar hebt ge soms koffie?” 🙋🏽‍♀️

 

En bij dié koffie kreeg ik antwoord op de vraag die mij al de hele dag bezighield. Hoe komt iemand op dit niveau waardoor hij zo een huis kan bouwen? In tegenstelling tot wat veel mensen zouden denken is dit geen “generational wealth”, maar het verhaal van een mijnwerker die zichzelf weet op te werken tot een succesvolle ondernemer. 

Dat het huis indruk op mij maakte is zeker, maar dat deed het verhaal van de persoon achter het huis net ietsjes meer…

 

Wat ik onthoud én waarin ik altijd al geloofde is dat van waar je ook komt, dromen is voor iedereen ✨

HLN Originals Extreme woningen

bottom of page